Stáhnout iso obrazAndroid-x86-4.0-RC1 z této stránky (pro instalaci mi bylo doporučeno stáhnout obraz “android-x86-4.0-RC1-eeepc.iso“, který měl dotyčný odzkoušený a hlásil mi jej jako plně funkční. Najdete jej zhruba uprostřed stránky). Můžete vyzkoušet i jiné verze a pak se s námi podělit o své zkušenosti, popř. nahlásit (ne)funkčnost.
Stažený iso obraz je nutné připravit k emulaci. Máte na výběr ze 2 možností – buď si obraz vypálíte na CD, se kterým potom nabootojete systém, nebo si pomocí nějakého prográmku vytvoříte bootovací USB flash disk. Mně byl doporučen UNetbootin. Upozorňuji, že při vytváření bootovacího flash disku bude disk naformátován. Otevřete program, vyberte stažený obraz, zvolte zařízení, kam se data zkopírují a potvrďte OK. Práce aplikaci chvíli trvá, vyčkejte. Pokud by si někdo nebyl jistý prací s programem, pomůže mu následující obrázek:
Poslední věc, kterou musíte udělat, je zvolit si v biosu pravidla bootování pro přednostní boot z USB (pokud tak nemáte nastaveno). Do biosu se dostanete při spuštění počítače pomocí klávesy (nejčastěji delete, F10, F1, ESC, …). Máte? Tak zasuňte vámi připravený disk do počítače a nechte z něj počítač nabootovat. Měla by vám naběhnout modrá tabulka Android Live & Installation CD (viz níže). Pokud se tak nestane, nemáte správně nastavené pořadí bootování. Z tabulky si pak můžete vybrat LIVE CD – bez nutnosti instalace (doporučuji), nebo si Android na disk nainstalovat. Já zvolil první odkaz, bez instalace.
Pokud jste postupovali jako já, měl by vám teď počítač chvíli zpracovávat data a následně vás uvítá černá načítací obrazovka s nápisem Android. Po chvíli na vás už vykukuje verze 4.0 ICS v plné své kráse a funkčnosti. Po základním nastavení jazyka, data, času, se přihlásíte do systému a můžete jej začít používat.